...

kontakt@szymonbrukwicki.pl

+48 690 540 382

Szymon Brukwicki

Z miłosci do kuchni

O mnie

Szymon Brukwicki

Swoją przygodę w kuchni zaczynałem na obozach harcerskich, na które zabierał mnie mój wspaniały dziadek, Ś.P. hm. Stanisław Brukwicki- sprawność Kuchmistrz. To on zaszczepił we mnie miłość do polskiej kuchni, to on nauczył mnie kulinarnych tradycji, to on wskazywał na stół, jako miejsce jednoczące ludzi. I w ten sposób przy wsparciu całej rodziny rozwinęła się we mnie miłość do gotowania. Będąc w liceum wakacje spędzałem pracując w turystycznych restauracjach jako pomoc kuchenna. Tak przechodzimy do 2008 roku, w którym to na dobre rozpocząłem zawodową pracę w gastronomii edukując się jednocześnie. W 2012 roku mój ojciec Waldemar Brukwicki otworzył jedną z najbardziej rozpoznawalnych restauracji na lokalnym rynku pod nazwą „Ekspresja” w samym sercu Nakła nad Notecią, gdzie ja pełnię funkcję Szefa Kuchni. W 2015 roku na pokład mojego kulinarnego statku dołącza marka DietaFit24, czyli catering dietetyczny. W między czasie wiele szkoleń i kursów zawodowych, zdobyłem tytuł Czeladnika w zawodzie kucharz, a następnie tytuł Mistrza.

W ramach współpracy z lokalnymi szkołami praktyczną naukę zawodu odbywało u mnie ponad 100 techników gastronomii i zawodach pokrewnych. W ramach współpracy z Zespołem Szkół im. Władysława Łokietka w Lubaszczu oraz Zespołem Szkół im. Karola Libelta w Gołańczy uczniowie pod moim okiem zdobywają zawód kucharza w cyklu 3-letnim praktycznej nauki zawodu w Szkołach Branżowych.
I tak 16. Lipca 2021 roku otwieramy Akademię Rozwoju Kulinarnego- miejsca, o którym zawsze marzyłem, gdzie będę rozwijał swoją pasję zarażając „Miłością do Kuchni”. W tej przestrzeni prowadzę warsztaty kulinarne, kursy gotowania i szkolenia gastronomiczne oraz zajęcia dla dzieci.
W tym miejscu pokażę Ci jak majestatyczna w swym bogactwie może być Kuchnia Polska.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.