W poniedziałek rozpoczęliśmy wspólny projekt z Fundacją Saluto Culina, którym są bezpłatne warsztaty kulinarne w Akademii Rozwoju Kulinarnego.
Pierwszy tydzień warsztatów za nami W tym tygodniu nauczyliśmy się przygotowywać m.in: domowy rosół oraz ręcznie robiony makaron, gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym, zupę kalafiorową, sernik “Oreo”, kokosanki, zupę-krem z pomidorów, Lasagna Bolognese, klasyczne Tiramisu, zupę cebulową z grzanką z mozarellą, Galette z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym, Creme Brulee, pastę drobiową z ogórkiem korniszonym, jajkiem, koprem i majonezem, który sami przygotowaliśmy Oprócz tego grzanki z masłem czosnkowym, skrzydełka panierowane z piekarnika, ziemniaki pieczone w marynacie ziołowo – czosnkowej, sałatkę ze świeżych pomidorów z bazylią, czosnkiem i oliwą z oliwek. Nauczyliśmy się też samodzielnie przygotowywać kisiel (nie taki z paczki oczywiście) wiśniowy z czekoladą.
Szczegółową relację można znaleźć na naszym Facebooku!
Warsztaty finansowane są przez Fundację Saluto Culina.