...

kontakt@szymonbrukwicki.pl

+48 690 540 382

W poniedziałek rozpoczęliśmy wspólny projekt z Fundacją Saluto Culina, którym są bezpłatne warsztaty kulinarne w Akademii Rozwoju Kulinarnego. 

Pierwszy tydzień warsztatów za nami 😁 W tym tygodniu nauczyliśmy się przygotowywać m.in: domowy rosół oraz ręcznie robiony makaron, gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym, zupę kalafiorową, sernik “Oreo”, kokosanki, zupę-krem z pomidorów, Lasagna Bolognese, klasyczne Tiramisu, zupę cebulową z grzanką z mozarellą, Galette z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym, Creme Brulee, pastę drobiową z ogórkiem korniszonym, jajkiem, koprem i majonezem, który sami przygotowaliśmy 👨‍🍳👩🏼‍🍳 Oprócz tego grzanki z masłem czosnkowym, skrzydełka panierowane z piekarnika, ziemniaki pieczone w marynacie ziołowo – czosnkowej, sałatkę ze świeżych pomidorów z bazylią, czosnkiem i oliwą z oliwek. 👨‍🍳🥗Nauczyliśmy się też samodzielnie przygotowywać kisiel (nie taki z paczki oczywiście😁) wiśniowy z czekoladą. 🍧🍫

Szczegółową relację można znaleźć na naszym Facebooku!

Warsztaty finansowane są przez Fundację Saluto Culina.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.