...

kontakt@szymonbrukwicki.pl

+48 690 540 382

W poniedziałek rozpoczęliśmy wspólny projekt z Fundacją Saluto Culina, którym są bezpłatne warsztaty kulinarne w Akademii Rozwoju Kulinarnego. 

Pierwszy tydzień warsztatów za nami 😁 W tym tygodniu nauczyliśmy się przygotowywać m.in: domowy rosół oraz ręcznie robiony makaron, gołąbki wegetariańskie w sosie pomidorowym, zupę kalafiorową, sernik “Oreo”, kokosanki, zupę-krem z pomidorów, Lasagna Bolognese, klasyczne Tiramisu, zupę cebulową z grzanką z mozarellą, Galette z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym, Creme Brulee, pastę drobiową z ogórkiem korniszonym, jajkiem, koprem i majonezem, który sami przygotowaliśmy 👨‍🍳👩🏼‍🍳 Oprócz tego grzanki z masłem czosnkowym, skrzydełka panierowane z piekarnika, ziemniaki pieczone w marynacie ziołowo – czosnkowej, sałatkę ze świeżych pomidorów z bazylią, czosnkiem i oliwą z oliwek. 👨‍🍳🥗Nauczyliśmy się też samodzielnie przygotowywać kisiel (nie taki z paczki oczywiście😁) wiśniowy z czekoladą. 🍧🍫

Szczegółową relację można znaleźć na naszym Facebooku!

Warsztaty finansowane są przez Fundację Saluto Culina.