Zarezerwuj spotkanie
Adres
Akademia Rozwoju Kulinarnego
ul. gen. Józefa Hallera 42
89-100 Nakło nad Notecią
Biuro Akademii
+48 690 540 382
kontakt@szymonbrukwicki.pl
Najczęściej zadawane pytania
Kim jestem i czym się zajmuję?
Nazywam się Szymon Brukwicki i jestem zawodowym kucharzem, Mistrzem Kuchni Polskiej oraz Instruktorem Młodych Adeptów Sztuki. Prowadzę Restaurację i Hotel “Ekspresja” oraz catering dietetyczny DietaFit24. Oprócz tego prowadzę Akademię Rozwoju Kulinarnego. Mój zawód jest moją pasją. Fascynuje mnie tradycja i kuchnia regionalna, której nadaję nowy wymiar!
Co to jest Akademia Rozwoju Kulinarnego?
16 lipca 2021 roku otworzyłem Akademię Rozwoju Kulinarnego, czyli miejsce, o którym zawsze marzyłem, gdzie rozwijam swoją pasję zarażając „Miłością do Kuchni”. W tej przestrzeni prowadzę warsztaty kulinarne m.in. z kuchni francuskiej, włoskiej i kuchni regionalnej, kursy gotowania i szkolenia gastronomiczne oraz zajęcia dla dzieci, w tym szkół.
Jakie warsztaty odbywają się w Akademii?
W ofercie Akademii Rozwoju Kulinarnego znajdziesz warsztaty z kuchni francuskiej, włoskiej, regionalnej i tradycyjnej kuchni polskiej oraz limitowane edycje warsztatów zależne od pory roku, uroczystości i produktów sezonowych. Z warsztatów skorzystać mogą dzieci w wieku szkolnym, które podczas warsztatów wykonają ozdoby na pierniczkach, kolorowe tortille, a nawet własnoręcznie robione pizze!
Czy nauczysz mnie gotować?
Z przyjemnością! W mojej Akademii prowadzę również szkołę gotowania, w której odnajdzie się nawet absolutny początkujący w gotowaniu – najważniejsze są chęci! Nauczysz się tutaj podstawowych zasad, których warto się trzymać podczas komponowania i przygotowywania posiłków. Poznasz różne kuchnie świata oraz najskrytsze tajniki kuchni polskiej i jej lżejszą wersję.